Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Siófok
Egy újabb forró nap

Egy újabb forró nap

Pénteken folytatódik a forróság, de a napos időt elsősorban a Dunától keletre és a főváros térségében időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, és ezeken a tájakon délután elszórtan egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat erős, viharos széllökések kíséretében, majd kora estétől már nyugaton is előfordulhat néhol egy-egy zápor, zivatar. Élénk, erős lesz a déli-délnyugati szél, mely este, éjszaka északnyugat felől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, a Dunántúlon helyenként viharos lökések is lehetnek. Délután 34 és 40 fok között alakul a csúcshőmérséklet, de a zivatarokat követően több fokot hűlhet a levegő.

Szombatra egy hidegfront hoz többfelé élénk, erős, kezdetben néhol viharos északi-északnyugati szelet. Reggel helyenként, majd délután főként a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórtan átmeneti záporok, zivatarok. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban. Csekély mértékben enyhül a forróság, 29-37 fok várható.

Vasárnap sok napsütésben lesz részünk, egy-egy jelentéktelen zápor csak néhol fordulhat elő. Veszít erejéből a szél. A legmagasabb hőmérséklet 32 és 37 fok között alakul.

Hétfőn és kedden a napsütést gomolyfelhők zavarhatják meg, de csak elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hétfőn 34-39, kedden 31-38 fokos maximumokra van kilátás.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 11:19)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Lenge öltözet
Lenge öltözet
Hirdetés
13 Sz
28
16
jeles nap
14 Cs
29
16
16 Sz
27
15
20 Sz
30
18
21 Cs
30
18
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Csalánfélékközepes
Útifűalacsony
Lóromalacsony
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Libatopfélékalacsony
Gombákextrém
Csalánfélék és gombák

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a közepes-magas, a pázsitfűféléké az alacsony-közepes tartományban alakul.

Az útifű virágporának mennyisége alacsony-közepes.

A hárs és a szelídgesztenye virágporának mennyisége az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma több helyen eléri a nagyon magas szintet.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Pénteken marad a hőség, hidegfront csak este, éjszaka érkezik.

A sokfelé 35 fokot meghaladó forróság nem csak a beteg és idős, hanem az egészséges szervezet számára is intenzív megterhelést jelent.

Az alvászavarok miatt sokan nem tudják kipihenni magukat, napközben pedig fáradtak, tompák, ingerültek lehetünk, csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség, fejfájás, migrén is jelentkezhet.

Zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota, a fülledtebb levegő miatt nehézlégzés is jelentkezhet.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős, extrém lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken a Dunától keletre és a főváros térségében elszórtan egy-egy zápor, zivatar kialakulhat erős, viharos széllökések kíséretében, majd kora estétől már nyugaton is előfordulhat néhol egy-egy zápor, zivatar.

Így ezeken a tájakon előfordulhatnak ekkor vizes, csúszós útszakaszok, zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint az erős, viharos széllökések jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Élénk, erős lesz a délnyugati szél, mely este, éjszaka északnyugat felől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, a Dunántúlon helyenként viharos lökések is lehetnek, így sokfelé romolhat a járművek egyensúlya.

A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Napon a járművek hamar felforrósodhatnak, ezért figyeljünk fokozottan, hogy gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Pénteken napos időre, forróságra van kilátás a tónál. Élénk lesz a délnyugati szél, mely este északnyugatira fordul, és megerősödik. Délután 35-37 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. 10 és 16 óra között továbbra is nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
26°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Pénteken és szombaton sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, jelentős csapadék nem valószínű. Helyenként élénk, erős lehet a szél. Délutánonként 30-36 fokot mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
31°C
felhős
31°C
felhős
33°C
Horvátország térkép