Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Szárazabb szerdát esős csütörtök követ

Szárazabb szerdát esős csütörtök követ

Szerdán kezdetben az északkeleti országrészben lehetnek naposabb időszakok, máshol borongós időre készülhetünk. Majd délután délnyugat felől egyre nagyobb területen süt ki a nap és északon, északkeleten lesz felhős az idő, ahol gyenge eső is kialakulhat. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon erős, viharos lökések kísérhetik. Hajnalban -2, +6, délután 5-12 fokra számíthatunk.

Csütörtökön sokfelé számíthatunk esőre, a Dunántúl déli részén kiadósabb mennyiségű csapadék is hullhat. Az eső, csak a legmagasabb csúcsainkon válthat havas esőbe, hóba. Helyenként megélénkül a nyugatias szél. Hajnalban 3-8, délután 5-12 fokot mérhetünk.

Pénteken egyre többfelé süthet ki a nap, de keleten, délkeleten tartósabban felhős maradhat az idő, itt a nap első felében helyenként kisebb eső, havas eső, délután záporok, hózáporok is előfordulhatnak. Az élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban -3, +4, napközben 2-6 fok várható.

Szombaton felhős-napos időre számíthatunk. Este a Nyugat-Dunántúlon hullhat vegyes halmazállapotú csapadék. A déli szél északnyugaton megerősödik. Hajnalban erős fagyok jöhetnek, -11, -3 fok között alakulhatnak a minimumok, délután 1-5 fok valószínű. Vasárnap felhős időre van kilátás, eső, havas eső, hó több helyen előfordulhat. Gyenge lesz a légmozgás. Délután -1, +8 fok között alakulhatnak a maximumok.
Kiadta: Varga Sándor (ma 20:35)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, réteges öltözet
Meleg, réteges öltözet
Hirdetés
1 Sz
8
2
jeles nap
2 Cs
8
5
3 P
3
0
4 Sz
3
-5
5 V
3
-2
jeles nap
6 H
2
-3
jeles nap
7 K
1
-4
8 Sz
2
-5
9 Cs
2
-3
10 P
1
-4
11 Sz
2
-3
12 V
2
-3
jeles nap
13 H
3
-2
jeles nap
14 K
3
-3
15 Sz
3
-2
16 Cs
4
-1
17 P
2
-3
18 Sz
2
-3
19 V
2
-2
jeles nap
20 H
1
-3
21 K
3
-2
jeles nap
22 Sz
4
-1
Hirdetés

Hójelentés

Bánkút 2 cm
Dobogókő -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
NHH -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Hó helyett csak gyenge eső eshet

Szerdára virradó éjjel néhol még előfordulhat havas eső, hószállingózás. Napközben északon, északkeleten hullhat még gyenge csapadék, de ez túlnyomóan eső lesz.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szerdán elvonul a melegfront, de szeles marad az idő, ami miatt sokaknál alakulhat ki fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység alvászavar. A migréntől szenvedők sem lélegezhetnek fel.

Emellett vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok is előfordulhatnak.

A hideg, szeles időben romlik hőérzetünk és könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán már csak gyenge eső, a hegyekben havas eső, néhol záporok tehetik vizessé, csúszóssá az utakat. A havas hegyi utak latyakosak, hókásásak lehetnek.

A délnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, erős, a magasabban fekvő területeken viharos lökések, melyek jelentősebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A napközben egyre több helyen napossá váló idő miatt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet