Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Napos, szeles téli idő

Napos, szeles téli idő

Vasárnap főként a Dunántúl nyugati felén alakulhat ki havazás, a határ mentén havas eső, néhol ónos eső nem kizárt, északkeleten, keleten pedig egy-egy hózápor fordulhat elő. Hosszabb időszakokra a Duna-Tisza közén süthet ki a nap. A szeles időben kora délután -2 és +4 fok közötti értékekre van kilátás. A hajnal sokfelé erősen fagyos lesz.

Hétfőn eleinte a nyugati határ mentén szállingózhat a hó, az ország többi részén derült, gyengén felhős, száraz idő várható. A légmozgás mérséklődik. A minimumok -10, -2 fok között alakulnak, de a hóval borított tájakon -10, északkeleten -15 fok alatt alakulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet pedig -5 és +2 fok között várható.

Keddre virradóan az ország nagy részén derült, szélcsendes lesz az idő, erős fagyra készülhetünk, a hóval borított tájakon -19 fokig süllyedhet a hőmérséklet. A napos délelőttöt követően észak felől megnövekszik a felhőzet, de csak néhol szállingózhat a hó. A légmozgás gyenge marad. Napközben az északkeleti határ közelében -7, -3, máshol -2, +3 fokra számíthatunk.

Szerdára pár fokkal enyhül az idő, kevés hó, havas eső, gyenge eső helyenként alakulhat ki. A Dunántúl északi felén felélénkül az északnyugati szél. Hajnalban -9, 0, napközben 1, 6 fok várható, ennél északkeleten lehet hidegebb.
Kiadta: Herrmann Dóra (tegnap 18:02)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, téli ruha
Meleg, téli ruha
Hirdetés
23 V
1
-5
24 H
0
-8
25 K
1
-9
jeles nap
26 Sz
4
-3
27 Cs
4
-5
28 P
5
-2
29 Sz
4
-3
30 V
5
0
31 H
6
1
1 K
7
1
2 Sz
6
0
jeles nap
3 Cs
5
-1
4 P
5
-1
5 Sz
4
-2
6 V
5
-1
jeles nap
7 H
6
-2
8 K
5
0
9 Sz
6
1
10 Cs
7
0
11 P
7
1
12 Sz
7
-1
13 V
6
0
Hirdetés

Hójelentés

Nyugaton gyarapodhat a hó

Vasárnap nyuagton várható újabb havazás és több centi friss hó. Keleten, északkeleten rövid hózáporok alakulhatnak ki.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Vasárnap gyenge melegfronti tüneteket tapasztalhatunk. Fejfájás, görcsös fejfájás, alvásprobléma jelentkezhet.

A reggeli erős fagy fokozhatja a reumatikus és kopásos ízületi fájdalmakat.

A szeles idő ezen tüneteket felerősítheti, a hőérzetet pedig csökkenti, hatására ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

A középső tájakon várható a legtöbb napsütés, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap nyugaton várható újabb havazás, keleten, északkeleten rövid hózáporok alalkulhatnak ki. A havas tájakon csúszos, latyakos utakra kell számítani, az erős szél pedig hordhatja a havat, hótorlaszokat emelhet, csökkentheti a látástávolságot és a menetstabilitást.

Napközben a pozitív hőmérséklet hatására egyre inkább vizesek lesznek az addig havas utak, kora estétől a megolvadt hólé ráfagyhat az utakra.

A napos tájakon érdemes napszemüveget viselni vezetés közben.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet