Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Kisköre
Napos, szeles időt hoz a péntek

Napos, szeles időt hoz a péntek

Pénteken sok lesz a napsütés, estig kevés zápor, esetleg zivatar délnyugaton fordulhat elő. A nyugatias szél elsősorban északon és északkeleten lehet erős. Napközben 25 és 30 fok közé melegszik a levegő. Éjjel hidegfront érkezik főként délen, délnyugaton többfelé záporokkal, zivatarokkal.

Szombaton az ország déli felében sokfelé kialakulhat eső, zápor, itt lesz hűvösebb, borongósabb az idő. Naposabb időszakok az északi tájakon lehetnek. Az ország északi felén/kétharmadán az északnyugati szél többfelé élénk, erős lehet. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 24 fok között alakul.

Vasárnap a felhős, borongós időben többfelé kialakulhat eső, zápor. Naposabb időszakokkal inkább csak délkeleten találkozhatunk. Többfelé megélénkülhet a keleti-északkeleti szél. Napközben mindössze 14-22 fokot mérhetünk.

Hétfőn a hűvös reggel után napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, helyenként alakulhat ki egy-egy kisebb zápor. Helyenként megélénkül a déli-délnyugati szél, 19-26 fokos maximumokra van kilátás. Kedden 23-28 fokig melegszik a levegő, záporok, helyenként zivatarok alakulhatnak ki a napos időszakok mellett.
Kiadta: Időkép (ma 11:09)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyárias öltözet
Nyárias öltözet
Hirdetés
28 Sz
22
15
11 Sz
31
17
15 Sz
28
16
16 Cs
27
15
jeles nap
Hirdetés

Pollenjelentés

Kőrisközepes
Nyíralacsony
Tölgyalacsony
Pázsitfűfélékközepes
Csalánfélékközepes
Útifűalacsony
Lóromalacsony
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes-magas, a fenyőféléké közepes tartományban alakul.

A bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony-közepes.

A lágyszárú allergének pollenje emelkedik, alacsony-közepes tartományban van jelen a csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Pénteken napközben frontmentes idő lesz, éjjel hidegfront érkezik. A front előtt fokozódik a migrénhajlam, estétől pedig egyre többeknél a görcsös fejfájás és egyéb görcsök is előjöhetnek.

A vérnyomás-ingadozás most is jellemző lesz, mint az alvászavarok, a fejfájás, a fáradtság, tompaság.

A koncentrálóképesség jelentősen csökkenhet, türelmetlenebbek, ingerlékenyebbek lehetünk.

A szelesebb északi-északkeleti tájakon élők hőérzete romolhat.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! A napos tájakon és időszakokban 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

Közlekedésmeteorológia

Péntek napközben helyenként nyugaton, délnyugaton fordulhat elő zápor, zivatar. Késő estétől egy hidegfront hatására az ország déli, délnyugati felén jöhet zápor, zivatar, így itt vizes, csúszós utakra számíthatnak a közlekedők, helyenként hirtelen lecsökkenhet a látótávolság.

A nyugati szél északon, északkeleten erős lehet, így jelentősebb mértékben csökkenhet a járművek menetstabilitása.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Péntek napközben napos-gomolyfelhős idő várható a tó térségében, majd késő este hidegfront érkezik, ekkor előfordulhat zápor, esetleg zivatar. A szél, gyenge, mérsékelt marad. Délután 25-27 fok körül alakul a hőmérséklet. 11 és 15 óra között a napos időszakokban erős, helyenként nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C
Adria
Adriai előrejelzés

Pénteken a változóan napos-felhős időben csak néhol alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar az Adria térségében. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. 27-32 fok között alakulhatnak a maximumok.

Részletes előrejelzés
felhős
21°C
felhős
24°C
felhős
24°C
Horvátország térkép