Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra, viharos szélre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Erős hidegfront jön hózáporral, széllel

Erős hidegfront jön hózáporral, széllel

Csütörtökön észak-északnyugat felől erős hidegfront érkezik. A front előtt vegyes halmazállapotú csapadék alakulhat ki, majd a front érkeztével záporok, hózáporok roboghatnak át az országon, melyeket helyenként hódara, illetve jégdara is kísérhet, valamint néhol hózivatarok is kialakulhatnak. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet erős, viharos lökések kísérik majd. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 8 fok között alakulhat, de a front mögött gyorsan visszaesik a hőmérséklet.

Pénteken már sok lesz a napsütést, melyet időnként gomolyfelhők zavarhatnak meg. A Dunántúlon és északkeleten helyenként hózáporok is kialakulhatnak. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban -10, -3, napközben 0-4 fokot mérhetünk.

Szombaton a Dunántúlon ismét előfordulhatnak hózáporok, illetve havas eső, havazás, kisebb ónos eső is kialakulhat. Másutt viszont sok napsütésre készülhetünk. Még több helyen élénk, erős lökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. Hajnalban -11, -3, kora délután -2 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap reggel a Dunántúlon többfelé alakulhat ki havazás, helyenként havas eső, ami délutánra fokozatosan megszűnik. Máshol túlnyomóan napos idő ígérkezik, de délután keleten néhol előfordulhatnak hózáporok. Élénk, erős lesz az északi szél. Napközben -2, +2 fokra van kilátás. Hétfőre napos, száraz idő körvonalazódik. Hajnalban erős fagyok várhatóak és napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.
Kiadta: Varga Sándor (tegnap 19:16)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, réteges öltözet, esernyő
Meleg, réteges öltözet, esernyő
Hirdetés
20 Cs
5
-3
21 P
2
-5
22 Sz
2
-4
jeles nap
23 V
2
-6
24 H
-1
-7
25 K
2
-5
jeles nap
26 Sz
3
-4
27 Cs
5
-3
28 P
4
-3
29 Sz
4
-3
30 V
5
-2
31 H
6
-2
1 K
6
-2
2 Sz
5
-2
jeles nap
3 Cs
4
-3
4 P
5
1
5 Sz
7
0
6 V
6
0
jeles nap
7 H
6
-2
8 K
5
0
9 Sz
6
1
10 Cs
7
0
Hirdetés

Hójelentés

Hóval, hózáporokkal jön az erős hidegfront

Csütörtökre hidegfront érkezik, mely vegyes halmazállapotú csapadék, többfelé havazás, hózáporok kíséretében halad át az országon. Néhol hózivatarok is kialakulhatnak.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Csütörtökön markáns hidegfront érkezik, így nehéz nap vár a frontérzékenyekre. Sokaknál alakulhat ki fejfájás, vérnyomás-ingadozás.

Fokozódhatnak a szívpanaszok, nagyobb eséllyel alakulhat ki rosszullét, nő az infarktus veszély.

A megerősödő szél miatt fokozódnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenyebbek, frusztráltabbak lehetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön vegyes halmazállapotú csapadék érkezik, emiatt több helyen számíthatunk nedves, csúszós útszakaszokra. Havassá, hókásássá, latyakossá váló utakra főként északon, északkeleten és a Bakonyban lehet számítani.

A délután északról érkező hózáporok rövid idő alatt lecsökkenthetik a látástávolságot, és gyorsan romolhatnak az útviszonyok is.

Az erős, gyakran viharos széllökések jelentősen lecsökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet