Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Hideg reggelek után nyugodt őszi idő

Hideg reggelek után nyugodt őszi idő

Szombaton egy gyenge hidegfront súrolja hazánkat. Főként kezdetben több felhő lehet az égen, de csapadék előfordulásának minimális az esélye. Délutánra észak felől jelentősen csökken felszakadozik a felhőzet, a napsütés kerül túlsúlyba. Az északias szelet a Dunántúlon és északkeleten, keleten kísérhetik élénk lökések. Napközben 13-17 fok várható.

Vasárnap is jobbára napos idő lesz, kevés felhő lesz az égen. Hajnalra pára-, ködfoltok alakulhatnak ki, illetve északon és az Alföld középső tájain alacsony szintű rétegfelhőzet is képződhet. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban -2, +6, délután 13-17 fokot mérhetünk.

Hétfőn is hideg, több helyen nyirkos, ködös idővel indul a nap. Talajmenti fagy még több helyen előfordulhat. Napközben kezdetben erősen fátyolfelhős idő lesz, ennek mennyisége délután északnyugat felől csökken. Délután ismét 13-17 fokra készülhetünk.

Kedden is sok lesz a fátyolfelhő, de pár fokkal erősödik a nappali felmelegedés, 14-19 fokos maximumokra van kilátás. Szerdán már enyhébb lesz a hajnal, napközben pedig 15-22 fok valószínű. Napos időre van kilátás többfelé élénk délies széllel.
Kiadta: Időkép (ma 07:38)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Réteges öltözet
Réteges öltözet
Hirdetés
16 Sz
16
3
jeles nap
17 V
15
3
18 H
15
3
19 K
17
3
20 Sz
19
6
21 Cs
20
8
jeles nap
22 P
17
9
23 Sz
14
8
jeles nap
24 V
13
6
25 H
14
5
26 K
15
6
jeles nap
27 Sz
15
6
28 Cs
15
5
jeles nap
29 P
15
6
30 Sz
15
6
31 V
13
3
jeles nap
1 H
13
3
jeles nap
2 K
14
5
3 Sz
14
4
4 Cs
15
2
5 P
15
3
6 Sz
15
5
Hirdetés

Pollenjelentés

Csökkenő terhelés

A parlagfű virágporának mennyisége fokozatosan csökken, de még helyenként eléri a tüneteket okozó közepes szintet.

Más allergén növények pollenszintje jellemzően alacsony marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé közepes, helyenként magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szombaton egy gyenge hidegfront hatására az arra érzékenyek kisebb fejfájást, enyhe görcsös panaszokat tapasztalhatnak. A hideg, többfelé nyirkos hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Napközben a melegedés hatására előfordulhat vérnyomás-ingadozás, álmosság, illetve bágyadtság, de több órára kisüt a nap, ami jó hatással lesz közérzetünkre.

Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázás veszélye.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

Közlekedésmeteorológia

Szombat reggel helyenként pára-, ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Napközben száraz időre van kilátás többórás napsütéssel, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

Nyugaton, északnyugaton és helyenként keleten, északkeleten élénk északias széllökések csökkenthetik a menetstabilitást.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szombaton kezdetben több lesz a felhő, délutánra viszont a napsütés kerül előtérbe. Csapadék nem várható. Napközben időnként megélénkülhet az északi-északnyugati szél. Délután 14-15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
11°C
Adria
Adriai előrejelzés

Szombaton változóan felhős, vasárnap napos idő várható az Adrián. Csapadék nem valószínű. Vasárnapra mindenhol legyengül a szél, de szombaton északon és középen még élénk, erős lehet. Délutánonként 16-21 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Részletes előrejelzés
felhős
19°C
felhős
20°C
felhős
19°C
Horvátország térkép